2011-07-30

Till skokloster i med- och motvind

Göran hörde av sig om Skoklosterpaddling. Vi blev bara 3 stycken som stack iväg på förmiddagen. Passade på att damma av Streamlinern. Svag NV medvind gjorde att vi fick en skaplig medelhastighet på vägen ner. Hade inga problem med att ligga på ca 10 km/h, men någon rekordtid blev det inte. Efter fikat på det utmärkta caféet hade vinden tilltagit och vi fick jobba lite grann i 7-9 m/s motvind. Bra motvindsträning med andra ord. Totalt blev det 22.6 km paddelsträcka vilket är en OK förmiddagspaddling.


2011-07-20

Arholma

Hade bestämt mig för en Arholmapaddling idag. Sen blev 24UNT reportaget framflyttat en dag pga dålig väderprognos för torsdagen. Så det blev en lite kortare runda än jag hade tänkt. Ursprungligen var planen Östersjö Brygga - Håkanskär T/R, men nu blev det runt Arholma och lite snirklande mellan öarna på utsidan.
Grymt bra väder, sol svag SO vind och hur mycket båtar som helst ute, kanske inte här i västerhamnen vid Arholma Handel men på östra sidan i gästhamnen kryllade det av segelbåtar.
Stannade till för en sen lunch på Arholmas nordspets, här är det öppet hav hela vägen till Åland. Hade hoppats på lite mer vågor, men kanske lika bra att det inte var det för det verkade ganska kallt i vattnet.

Lite annorlunda utrustning på kajaken i förmiddags

Paddlade med ett reportageteam från 24UNT i förmiddags. Lite annorlunda grejer på framdäck, närmast en GoPro vattentät videokamera och en icke vattentålig kamera längst fram. Dessutom en filmare vinglande i en  K1 med en videokamera, ej vattentålig, som kostade en bra bit över 100 000,- Det blev många omtagningar, skall bli spännande att se hur de klipper ihop det hela. Reportaget kommer på fredag.
 

2011-07-19

Paddelfika på Krusenbergs sommarcafe

Hade planerat en träningsrunda ner mot Skokloster idag.
Vid kanothuset dök Thomas upp och vi tog en paddling rakt mot vinden ner mot Skoklosterlandet innan vi vände upp mot Krusenberg Herrgård för att se om sommarcaféet var öppet.
Det var sommarcafé vid Brygghuset i år också, perfekt läge vid bryggan, gott kaffe och ett hyfsat utbud av kakor, glass, sallader och annat.
Fick ihop 18 km i lagom tempo med Trapper Royalen idag.

2011-07-18

V8:an i kajakverkstan. Montering av lucka

Så var det dags att såga i Epic V8:an. Det kändes lite vemodigt att attackera en helt ny kajak med Drebelslipen.
Men åtkomst till förvaringsutrymme skulle kännas lite bättre än att ha grejer i en en packsäck på akterdäck.
Då akterdäcket inte är helt plant så avvaktar jag med lucka där utan det fick bli en 5" Becksonlucka framför fötterna för att kunna komma åt fören.

Redan under sågningen märkte jag att det var mer än bara glasfiber jag sågade i. För att styva upp fören finns det distansmaterial på tvären under framdäck. Det blev att karva ur lite grann men jag tror inte det påverkar kajakens egenskaper. Måste nog ta bort lite till om man skall få in en termos eller liknande. Jag skall höra med andra som har monterat lucka på V10:or vad de har gjort.  Efter sågning var det dags för lite finlir med slip och sandpapper.
Sen var det bara att limma fast lucksargen med Tec7 lim. Nu får den står 2 dygn innan finputsning med en vass kniv och sandpapper. Med luckan så får jag ju plats med lite mer grejer men att köra Orust Runt med så lite packutrymme vet jag inte om det går. Det får nog bli Royalen istället.

2011-07-13

En vända på Ekoln med V8:an

Tog en runda på Ekoln efter jobbet idag.
Gillar Epic V8:an mer och mer för varje gång jag paddlar den. Idag var det uselt med vågor så jag fick leta upp lite svallvågor efter motorbåtar för att surfa lite.Men det går hyfsat fort på slätvatten också.
Nästa vecka måste den ut i skärgården, men innan dess skall jag montera på en Beckson lucka så att det går att ha lite prylar i fören.
Senare skall jag även montera en lucka på akterdäcket, men det är inte plant så det blir lite mer jobb.

Var inom Connos Kajaks brygga en vända och snackade lite med Magnus där fanns även dessa tre som var nyfikna på Epic V8:an

Räddningsövningstur Gräsö Skärgård

Här är lite bilder från helgens teknik- och räddningsövningstur i Gräsö Norra Skärgård.
Vi hade fantastiskt väder och 12 entusiastiska deltagare som var mer i vattnet än i kajaken. En lärorik helg för alla parter.