2010-10-24

+1 grader, snöblandat regn och NV-vind

+1 grader, snöblandat regn och  NV-vind, kan man få bättre paddelväder? Iallafall var det dags för torrdräkt och handskar idag.
Paddlade ner till Morga Hage och tillbaks på en ganska folktom Ekoln. En och annan fiskare var ute samt två paddlare annars var det  ödsligt och gråmulet.


Trapper Royalen uppträder som den skall, snabb och trygg. Den är nästan lika snabb som Streamlinern. Lite små modifikationer måste nog göras. Vingarna på sittbrunnsargen är allt för stora, men det visste jag ju om. Det blir att ta fram vinkelslipen och kapa bort lite över hälften så att man jobba mer med benen.

2010-10-22

Oktobersol

Det börjar bli lite vinteraktigt, 4-5 minusgrader i natt och snö strax söder om Uppsala. Skithala vägar i Enköpingstrakten. Men väl tillbaks i Uppsala sken solen och det var dags för en premiärtur med Trapper Royal.

Royalen är modifierad jämfört med standard bl.a.Lettmann pedaler, liten fikabox framför sittbrunnen och sitsen är framflyttad lite grann. Får se om jag skall kapa vingarna eller inte samt flytta ner ryggstödet lite.
På vattnet uppförde den sig som den skulle, men det är en stor kajak med mycket volym. Men skrovet, samma som Trapper Barra-Q, är lättdrivet så det gick att hålla en bra medelhastighet.

Fyrisån badade i sol och det var ett par andra paddlare som också njöt av det vackra vädret.

2010-10-03

Fyrisån - medvind och motvind


Träningsrunda på Fyrisån i eftermiddag. Många segelbåtar på väg upp till vinterupplaget vid Kungsängsbron ger alltid gott om möjligheter att ligga på våg och dra upp snitthastigheten en del. Medvinden norrut gav även den en extra skjuts. Värre var det på hemvägen med 6 - 8 m/s sydlig motvind.
Några roddare var också ute annars var det ganska folktomt.



2010-10-01

Nya Skim Kajaker

Skim Kayaks Facebook sida finns det lite bilder på två nya modeller.
Distance MkII verkar ha samma skrov som original Distance men med ett förhöjd framdäck och en extra fikalucka framför sittbrunnen. Bättre plats/sittställning i sittbrunnen borde bli resultatet, något som många har efterfrågat. Det är ju faktiskt så att en del sitter bättre i Skim Dex med small cockpit jämfört med Distance med stor sittbrunnsöppning. Dekorlinjerna har även en ny dragning om det är en förbättring kan diskuteras, personligen tycker jag att ursprungsdekoren är bättre.
Den andra  nya modellen Braveheart finns det inte så mycket info om, den verkar ha en längsgående ränna både på fram- och akterdäck. Ser inte ut att ha så mycket släktskap med de klassiska Skim kajakerna.
Mer info dessa kajaker och ytterligare 2 modeller  kommer i samband med lanseringen på Kanumesse i Tyskland nästa vecka.