2011-04-23

Till Skokloster på en spegelblank Ekoln och i strålande vårsol

Utmed östra sidan på en helt folktom och spegelblank Ekoln nu på morgonen

Lunchmålet i sikte

På hemvägen vid Krusenberg

Kort vilopaus vid Flässjan. Vi fick ihop 22,5 km med en ganska skaplig medelhastighet till att vara så tidigt i säsongen. En bra påskaftontur med andra ord.

2011-04-21

Fyrisån motströms i vackert vårväder.

En träningsrunda på Fyrisån i det vackra vårvädret idag. Även om vårfloden har lugnat ner sig så märktes det att man paddlade motströms, snitthastigheten på hemvägen var 1,5 km/h högre än på vägen norrut även om jag hade sydlig motvind.
Vid Vindbron har det tillkommit nya reflexer som markerar bron, har båtfolket haft svårt att se var bron var tidigare?
Den obligatoriska "snö i backen och paddling på ån" bilden hanns med även i år. Fortsätter det nästan sommarlika vårvädret lär inte snön ligga kvar speciellt länge.

2011-04-05

Skärgårdsstiftelsens vänbok 2011: Ortnamn i Stockholms skärgård

2011 års vänbok från Skärgårdsstiftelsen dök upp med posten idag. Nils-Gustaf Stahre's klassiker från 1986  Ortnamn i Stockholms skärgård i nyutgåva lär nog bli en uppslagsbok inför varje skärgårdstur.
Dessutom är den illustrerad med Jeppe Wikströms skärgårdsbilder, men även en del kartor och andra illustrationer så den är väl värd att bläddra i vid andra tillfällen också.
Boken är ett måste för alla som intresserar sig för skärgården och dess historia.

2011-04-02

Kvarncrossen 2011

Söndag 10 april är det dags för Kvarncrossen. Vi får hoppas snösmältningen ökar den kommande veckan så att det blir rikligt med vatten i Fyrisån.
Mer om info om Kvarncrossen finns på UKP's webb