2008-10-13

Rävsten


Kanonhelg!! Både med tanke på vädret och all god mat.

Lördagsmorgonen var regntung, men väderprognosen var lovande och den stämde. Efter lunch klarnade det upp och det blev solglasögonväder och varmt för årstiden.

Efter ca 20 km paddling till Rödskäret och tillbaks ankom vi Rävsten vid 1730 tiden på eftermiddagen.

Efter inkvartering och dusch var det dags för matlagning.

Frans, som var goumetansvarig, hade varit orolig hela veckan om det skulle bli tillräckligt med mat. Alla hade fått uppgift att ta med sig en maträtt eller delar av en rätt.

Det var inget att bekymra sig om det fanns mat för dubbelt så många och när det hela avslutades med Frans sin trifile (krossade mandelbiskvier med starkt kaffe i botten, därefter varvar man mascarponeost blandat med matlagningsyoghurt och socker med lager med skogsbär) var det ingen som saknade något.

Söndagen bjöd på samma vackra väder som på lördagen, dock lite mer västlig vind. Vi gav oss iväg norrut över Verkfjärden till lunch uppe vid Gammelboörna innan vi fortsatte in på Djäknevarpsfjärden med en avstickare in till Högklyke sedan paddlade vi söderut på västra sidan av Lilla Risten. Efter fika Gran Älgebådan var det raka spåret ner till Äspskär där flera passade på att ta ett par eskimåsvängar för att kyla ner sig.

På väg österut vid Stackskäret

Passagen mellan Bodskäret och Rödskäret. Enligt Terrängkartan är det en landfast förbindelse mellan öarna!

På väg västerut mot Rävsten mellan Hundören och Stora Risten

Måne över hamnen vid Rävstens stugby

Trifile
Roderreparation
Klart för avgång från Rävsten

På väg ut från Högklyke

Inga kommentarer: