2008-11-30

Svartklubben

Att hamna på tvären i surf med brytande vågor och fyragradigt vatten är inte kul! Verkligen en situation som gör att man skärper sig, på något vis kunde jag reda ut sidsurfen med ett lågt stöd tills vågen dog ut, men det var nära ett vält.


Vi var på sydsidan av Svartklubben och kände lite på vågorna då jag räknade fel på vågorna på väg in i ett grunt sund, plötsligt kom de två största vågorna på hela dagen. Frans och Anders gjorde det bättre och gled lugnt igenom lite senare.


Annars så bjöd inte årets adventstur på några överraskningar, sydvästlig vind, gråmulet, lätt regn, ett par plusgrader, en del snö fanns kvar på land och lite is inne vid Backby. Typiskt novemberväder med andra ord.


Vi var ganska ensamma på sjön denna söndag, som överraskade med lite sol lagom till eftermiddagsfikat. Vi plockade fram lättglögg, pepparkakor, lussebullar, diverse tyska kakor samt den traditionella fruktkakan vi har med varje adventstur. Efter ett par skivor av den behöver man inte äta mer samma dag och har energi för att paddla hur mycket som helst.

Inga kommentarer: