2009-05-31

Tahe Multisport och Greenlander


Hade vägarna förbi Vårdsätraviken och Connos kajak idag.
Passade på att provpaddla ett par Tahe kajaker.

Tahe Multisport är en stabil motionskajak. Inga problem för någon som är van vid havskajak att snabbt känna sig bekväm i den. Tyvärr så har den en alldeles för tight havskajaksits med pads på sidorna. Svårt att få till någon rotation överhuvudtaget med sitsen som även var för hög i framkant. Kajaken har stort packutrymme (stor oval lucka) i aktern och kan kompletteras med en airbag i fören.

Smarttrack rodret är bra men i en riktig motionskajak behöver bättre fotstöd när man tar i rejält.

Tahe Mulitisport försvann raskt från min lista över potentiella motionskajaker, inte köper man en ny kajak och för att tvingas bygga om första dagen. Man borde sälja kajaken med en annan sits och bättre fotstöd, då skulle den bli ett alternativ.



Sitsen i Tahe Greenland Ilaga har fått en del kritik antigen gillar man den eller inte, men jag kom bra överens med den när man väl hade kommit ner i sittbrunnen. Kajaken hade en Ocean sittbrunn dvs man sätter sig i den ungefär som man tar på sig en träsko. Kajaken kändes bra i vattnet, relativt snabb och bra respons på styrtag. Borde kanske paddlas med grönlandspaddel ? Hög vill ha faktor med andra ord!

Inga kommentarer: