2011-06-12

Kajakdagarna 2011

Lördagen på Kajakdagarna var stekande varm. Sol 27 grader redan tidigt på dagen och inte en ända skugga. Men massor av kajaker att titta på och gott om besökare.
Bland utställarna fanns Nomado kayak med Epic kajaker och paddlar samt med Freya Hoffmeisters Australien runt kajak som blickfång. Epic V8 verkade populär, den var ständigt ute på vattnet. Det finns behov av en lite stabilare surfski och frågan är om inte V8 passar för många, längden på 550 cm är ett plus då den går in i en vanlig 20 fots container. Provpaddlade den och det kändes som att den har bra fartresurser trots sin bredd (56 cm) och håller den vad det lovas i surf så kan det bli en storsäljare.
Swima, Point65, Tahe, Nynäs kajak och upplevelse, Kajaktiv, och Horisont kajak fanns på plats som vanligt. Nynäs hade en intressant uppsättning av Arrow Kayaks, klart intressanta modeller som lekkajak (Arrow Play) men även långfärdskajaker (Arrow Empower). Arrow Ivalu var en linjeskön grönlandsinspirerad kajak med hög vill ha faktor.
Man kanske skall ta en sväng till Nynäshamn och provpaddla?
Tältutställningen var tillbaka i år. Naturkompaniet ställde ut ett stort antal Hilleberg, Fjällräven och Marmottält. Kul att det inte bara var gröna tält, borde förbjudas ;-), utan röda, orange och blå tält som syns och gör sig bra på fotografier.
Före detta Skim killarnas paddeltillbehörföretag Kajaksaker.se var nya utställare i år, vettiga prylar och ett stort sortiment av Aqua-bound paddlar.
Stand-up paddle boards (SUP) fanns det mängder av hos Kajaktiv och Paddelbrädor.se men man kan nog undra om det är en hype  som kommer att ta av eller en fluga som snabbt försvinner. Det känns som det är ett steg bakåt till den tiden man stod på en trästock och paddlade.
Även om det var många utställare så kändes det som om något saknades, Tiderace, Seabird Designs och Nordic Kayaks för att nämna några.
Andra som har skrivit om Kajakdagarna:
Erik och Pia på kajak.nu 

1 kommentar:

Bengt sa...

Epic v8 och jag på bild kul.../Bengt