2012-10-29

Minusgrader


Helgen bjöd på vackert höstväder med lite inslag av vinter. Vi passade på att ta en runda runt Singö sista oktoberhelgen. Start från Hargshamn sen via Raggarön upp till Råstensudde och ner till Måssten där vi övernattade. Vacker kväll med klarväder och nästan fullmåne. Kall söndagsmorgon innan solen värmde och vi kom igång med paddlingen västerut via Singösund och Herräng tillbaks till bilarna. Paddlade Arrow Play'en och är nöjd med den. Inget problem med packutrymmen, otroligt lättsvängd och bra respons på styrtag. Något vindkänslig (lovgirig) var den i den starka nordvästvinden på väg upp mot Råstensudde, men jag hade inte optimerat lasten så det kan vara en förklaring. I den stökiga sjön söderut mot Måssten efter vi rundade Singö's nordspets uppförde kajaken sig som förväntat.
Det var också första längre turen med Ursuit MPS torrdräkten. MPS'en överträffar alla förväntningar. Däremot var det ingen höjdare att ta på sig stelfrusna Chotas på söndagsmorgonen, fick knappt upp värmen i fötterna på hela dagen.

Iläggning vid badplatsen i  Hargshamn.

Väl ute på vattnet möttes vi av snöbyar.

På väg ut. Hamnen har fått nytt liv nu när Dannemoragruvan har öppnat igen och järnmalmen skeppas ut via Hargshamn.

Kall morgon på Måssten. 1 minusgrad i tältet, några fler utanför.

Henning släpar inte på för mycket packning, rätt så minimalistiskt tält.

Kalla poogies på söndagsmorgonen


3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser härligt, om än lite småkallt, ut. Jag har själv funderat på en torrdräkt men började så smått avskriva Ursuit MPS, eftersom jag var rädd att den skulle ha för dålig slitstyrka. Å andra sidan springer ju priset iväg till minst det dubbla om man väljer till exempel en Kokatat. Har du några tankar kring detta?

M.v.h: Ulf Aronsson

lars kristian sa...

MPS kräver att man har helt eller delvis kläder utanpå annars slits den för fort.
Det viktigaste är att ha någon form av byxor, en del kör med kortbrallor, jag använder tunna regnbyxor.
Många motions- och elitpaddlare kör med MPS på den kalla årstiden. och bland surskipaddlare är den ett givet val.
Ett alternativ är Ursuit AWS som har bättre slitstyrka men fortfarande billigare än Kokatat.

/LK

Odin Hestholm sa...

Såg ut som ein kald, men fin tur! Eg likar faktisk best å padle om vinteren. Det er noko med dei kalde, klare fargene.. Fin blogg! .-)