2008-06-30

Flässjan - Pinkan - Koffsan


Tog en runda via några av Ekolns öar igår. Raka spåret ut till Flässjan därefter via Pinkan utanför Krusenberg och sedan över till Koffsan och västra sidan tillbaks. Rundan blev en fuskvariant på Ekoln Runt banan tyckte inte att det var någon anledning att rota in i vikarna.

Lugnt väder och endast några regnstänk och inte alldeles för mycket båttrafik.

Skönt att padddla igen efter 2 veckors uppehåll. Kunde det bara sluta att regna nu så kan man ge sig ut på vattnet.

2008-06-28

Carmague


Ingen paddling de senaste två veckorna, men massor av utomhusaktiviteter.


Har varit på cykelsemester i Provance och Carmague.
En lite lyxigare variant med hotellboende, tre-fyra rätters middagar och transport av bagaget mellan hotellen.

Arrangören ordnar bokningar, cyklar, vägbeskivningar och kartor sedan färdas man på egen hand och i sitt eget tempo. Lokal arrangör var Transhumance Voyages medan resorna förmedlades genom Cycling Sweden.

En fin mix av naturupplevelser och sight-seeing i klassiska orter som Avignon, Tarascon, Arles, Fontviell m.m.



Det hela var lagt upp så att det mesta av cyklandet gick på småvägar mellan frukt, vin och risodlingar endast kortare etapper gick på mer trafikerade vägar.



Kom ner till Frankrike samtidigt som värmen slog till, en liten regnskur första dagen sedan var det sol, inte ett enda moln och 30 – 35 graders värme hela tiden. Värmen kombinerat med hög luftfuktighet gjorde att det var lite tungt vissa dagar men å andra sidan är det ganska platt ute i Rhone deltat.


Stort sett bara positiva upplevelser utom myggen och knotten ute i havsbandet vid Stes-Marie de-la Mer, det var som Färnbofjärden/Gysinge bara många gånger värre. Varmt, fuktigt, vindstilla och hiskliga mängder med stickmyggor det var bara att cykla på allt man kunde för att ta sig därifrån.


Det fanns kajaker att hyra i Carmague men värmen och myggen gjorde att man stod över. Paddla får man göra de kommande veckorna.


2008-06-08

Kajakforum 2008


Har tillbringat det mesta av helgen inomhus i Ljungskile eller i bil på väg dit eller på hemvägen.

Friluftsfrämjandet Ljungskile arrangerade Kajakforum 2008 för kajakledare. En mycket lyckad tillställning, massor av idéer, bra diskussioner och goda förslag.

Lite paddling blev det på lördagen i fantastiskt västkustväder. Paddlade Skim Differ och det gav mersmak. Det är nog Skims bästa kajak, väl alla tre är bra men Differ är ganska optimal.

Jag får återkomma senare med vad vi kom fram till under diskussionerna. Synd att det är så långt till Ljungskile vi borde åka över oftare och lära av Friluftsfrämjandets bästa kajaksektion.

Vindstilla, 29 grader i luften när vi var på väg till Majviken

Friluftsfrämjandets VD Bo Sköld i VKV Anita K2 på väg ut från Ljungskile

Kajaktestardag Ljungskile


Har varit i Ljungskile torsdag till söndag. Friluftsfrämjandets kajakforum 2008 för kajakledare arrangerades fredag till söndag.

Det hela inleddes med Friluftsfrämjandet Ljungskiles kajaktestardag. Ljungskiles kajakanläggning är fantastisk och deras utbud av kajaker slår alla. Med högsommarväder och ett antal utställare på plats blev det hela ett mycket lyckat arrangemang. Det kryllade av folk och det var kajaker på vattnet hela tiden. Ibland var det lite väl lång väntetid för att prova de mer populära kajakerna. Tänk om vi kunde haft något liknande på ostkusten.

Provade ett antal snabba kajaker: Lettmann Speedliner, snabb, lite initialrank men fullt hanterbar. Den har dessutom en för som ger respekt. Lastar som en oceanångare. Kanske dags att pensionera Offshoren?
Lettmann Streamliner, prisvärd snabb, vill ha!! Cobolt Kayaks Origo, skön sits, lätt att justera fotstöden, hyfsad snabb och bra packutrymmen. Bra byggkvalitet till att vara Kinatillverkad men å andra sidan Cobolt anlitar ett japasnkt företag som ser till att kvaliteen blir bra.

Skim Differ imponerade, det var andra gången jag provade den och jag fick även möjlighet att prova den på en längre tur under lördagen. Lättsvängd och lättrollad, Skims bästa kayak!

Cobolt Kayaks Origo har en smart lucka mellan det främre packutrymmet och sittbrunnen. Därmed är det enkelt att packa framför de stora fotstöden.

Bertil Jonshamre Friluftsfrämjandet Ljungskile öppnar kajaktestardagen

Mycket folk när det var eskimårolluppvisning mitt på dagen

Canalot hade största rodret!
Snabba havsracers! Reval Commander Type S, Extreme Type R, Cruiser och Energize

Det mest spektakuläre vältet stod en stor stabil K4 från Canalot för!