2008-06-08

Kajaktestardag Ljungskile


Har varit i Ljungskile torsdag till söndag. Friluftsfrämjandets kajakforum 2008 för kajakledare arrangerades fredag till söndag.

Det hela inleddes med Friluftsfrämjandet Ljungskiles kajaktestardag. Ljungskiles kajakanläggning är fantastisk och deras utbud av kajaker slår alla. Med högsommarväder och ett antal utställare på plats blev det hela ett mycket lyckat arrangemang. Det kryllade av folk och det var kajaker på vattnet hela tiden. Ibland var det lite väl lång väntetid för att prova de mer populära kajakerna. Tänk om vi kunde haft något liknande på ostkusten.

Provade ett antal snabba kajaker: Lettmann Speedliner, snabb, lite initialrank men fullt hanterbar. Den har dessutom en för som ger respekt. Lastar som en oceanångare. Kanske dags att pensionera Offshoren?
Lettmann Streamliner, prisvärd snabb, vill ha!! Cobolt Kayaks Origo, skön sits, lätt att justera fotstöden, hyfsad snabb och bra packutrymmen. Bra byggkvalitet till att vara Kinatillverkad men å andra sidan Cobolt anlitar ett japasnkt företag som ser till att kvaliteen blir bra.

Skim Differ imponerade, det var andra gången jag provade den och jag fick även möjlighet att prova den på en längre tur under lördagen. Lättsvängd och lättrollad, Skims bästa kayak!

Cobolt Kayaks Origo har en smart lucka mellan det främre packutrymmet och sittbrunnen. Därmed är det enkelt att packa framför de stora fotstöden.

Bertil Jonshamre Friluftsfrämjandet Ljungskile öppnar kajaktestardagen

Mycket folk när det var eskimårolluppvisning mitt på dagen

Canalot hade största rodret!
Snabba havsracers! Reval Commander Type S, Extreme Type R, Cruiser och Energize

Det mest spektakuläre vältet stod en stor stabil K4 från Canalot för!

Inga kommentarer: