2008-06-28

Carmague


Ingen paddling de senaste två veckorna, men massor av utomhusaktiviteter.


Har varit på cykelsemester i Provance och Carmague.
En lite lyxigare variant med hotellboende, tre-fyra rätters middagar och transport av bagaget mellan hotellen.

Arrangören ordnar bokningar, cyklar, vägbeskivningar och kartor sedan färdas man på egen hand och i sitt eget tempo. Lokal arrangör var Transhumance Voyages medan resorna förmedlades genom Cycling Sweden.

En fin mix av naturupplevelser och sight-seeing i klassiska orter som Avignon, Tarascon, Arles, Fontviell m.m.Det hela var lagt upp så att det mesta av cyklandet gick på småvägar mellan frukt, vin och risodlingar endast kortare etapper gick på mer trafikerade vägar.Kom ner till Frankrike samtidigt som värmen slog till, en liten regnskur första dagen sedan var det sol, inte ett enda moln och 30 – 35 graders värme hela tiden. Värmen kombinerat med hög luftfuktighet gjorde att det var lite tungt vissa dagar men å andra sidan är det ganska platt ute i Rhone deltat.


Stort sett bara positiva upplevelser utom myggen och knotten ute i havsbandet vid Stes-Marie de-la Mer, det var som Färnbofjärden/Gysinge bara många gånger värre. Varmt, fuktigt, vindstilla och hiskliga mängder med stickmyggor det var bara att cykla på allt man kunde för att ta sig därifrån.


Det fanns kajaker att hyra i Carmague men värmen och myggen gjorde att man stod över. Paddla får man göra de kommande veckorna.


Inga kommentarer: