2007-03-08

Allt för sjön 2007

En snabbsväng inom Allt för sjön 2007 idag.

Tittade mest på kajaker som vanligt men hann även med C-hallen där båttillbehör presenterades och framförallt classic boat show. Trebåterna luktar gott.

På kajaksidan fanns det en del nyheter, bl.a. visade Skim första prototypen på Skim Dex (bilden ovanför) med keyhole sittbrunn. Vingarna skall tydligen byggas om med lite större kurvatur på nästa prototyp/produktionsmodell. Kajaken kändes tight och bra, men jag föredrar ursprungsmodellen med liten sittbrunn där man kan variera sittställningen lite mer och vinkla upp benen mer än med keyhole sittbrunnen. Men en större sittbrunn kan säkert attrahera nya köpgrupper.
Annars så skall det bli kul när Friluftsfrämjandet Uppsala får leveransen av Skim kajaker i april. Det blir ett nytt inslag i uthyrningsflottan och något som mer avancerade paddlare har efterfrågat. Ser framimot att testa Skim Dex i strömmande vatten vid ledarhelgen i Gysinge i slutet av maj!

När det gäller paddlar så var Lendal Ion (t.v.) en nyhet med självlysande paddelblad som säkert kan vara till nytta i skymmningen. Frågan är om hur materialet står sig i längden. Bra idé men än så länge på en för tung paddelmodell. Men med Lendal sitt system med 4 delade paddlar kan man ju kombinera lite hur man vill.

P & H hade en ny mycket robust skäddalösning på Capella. Ingen skäddawire som kan böja sig, men konstruktionen av handtaget verkar vara en miss, omöjligt att hantera med paddelhanskar på.

Reval Commander S verkar vara en läcker kajak med otrolig bra byggkvalitet. Med ny lägre sits har den kanske blivit mindre rank. Kanske något att ersätta Offshoren med ? Fast det är svårt att slå VKV ' n som expeditionskajak. Å andra sidan vill man ha något snabbare så är kanske Seabird H2O ett alternativ? priset lär bli bättre än Reval sina 32500,- för en Commander S.

Hos SWIMA visades några klipp från DVD'n "Jag paddlar", intressant som kursmaterial för nybörjare. Ser fram imot releasen 20 mars. Fast den lär inte bli den hetaste kajak DVD'n i mars 2007, det blir nog This is the sea 3 med premiär 10 mars.

James Venimore från Kajaktiv var som vanligt på plats med kajaker och 2007 års utgåva av "magalog", deras katalog, som utöver presentation av produkter även innehåller några läsvärda artiklar.

Lasse E och jag tog ett par timmar ikväll till att gå igenom kapell och flytvästar i FF Uppsala sin uthyrningsutrustning. Slitaget är stort när det gäller kapell var nog den viktigaste slutsatsen efter kvällen. Vi skall nog ta en diskussion med en viss producent. Men nya grejer är på gång i fluoriserande färger.

Slutligen, såg att stora delar av Fyrisån ligger öppen efter de senaste dagarna med plusgrader och regn. Dags att ge sig ut igen även med havskajak. I Kvarnfallet går det 20m3/sek just nu (och det ökar dag för dag) så det finns även något för forspaddladlarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Läcker toppbild :-)