2007-03-24

Fyrisån


SMHI lovade sol, men det blev en gråmulen morgon.
Men det var skönt att paddla en sväng på Fyrisån. Carin och Thomas hängde med.
Både Thomas och jag hade nya Epic Mid Wing, Thomas köpte kolfiber modellen medan jag har hybridmodellen (kolfiber/glasfiber. För oss båda har det varit en lång väntetid innan paddlarna kunde levereras.

Byggkvaliteten verkar OK på de kinesiskproducerade paddlarna, men finishen på den sydafrikanska jag provade förra året var högre. Första intrycket är att den går väldigt mjukt i vatnet, det är även enkelt å få till en plaskfri isättning. Paddeln är delbar och det kan vara lite svårt att få upp skruvfattningen. Hybridmodellen har ett skaft som flexar lite mer än kolfibervarianten vilket säkert blir skonsammare för axlarna i längden. Dessutom är hybridmodellen en tusenlapp billigare.

Vi paddlade upp till Islandsfallet lekte lite i stömmen där innan fika och färd tillbaks. På hemvägen kom solen fram så det blev en riktig skön eftermiddag.

Vid kanothuset träffade vi på Lasse som höll på att göra iordning de gamla kajakerna vi skall sälja. Det är spännande veckor som kommer nu med ett antal nya kajaker på väg in i flottan.

Inga kommentarer: