2007-04-22

Räddningsövningar Fyrishov

Det mesta av helgen på kvällstid har gått med till räddningsövningar i Fyrishov. För ledare på fredagskvällen och för deltagare på lördagskvällen. Man är ganska slut efter ett tretimmarspass!
Även med 17 kajaker i 50 metersbassängen finns det gott om plats, synd att vi inte kan öva där oftare.

Fredagskvällen gick med till genomgång av lördagens program men även tid för lek och kul. Alla ville testa de nya kajakerna och det blev lite olika omdömen. Vissa får inte plats i Skim Dex, vilket är naturligt, det är en kajak för små personer. En del gillar inte sittställningen i Skim Distance. Valley Aquanaut Club har en del vassa kanter, vi får gå över den med en fil. Alla tre är lättrollade, fast några efterlyste bättre knästöd i Skim Dex.

Lördagens deltagare var mycket nöjda, det var som vanligt en god spridning när det gäller deltagarnas erfarenhet, från vattenskräck till mycket erfarna.

En spin-off effekt av bassängövningar är att vi upptäcker vilka kajaker som läcker in vatten. En Artisan var full av vatten i det främre packutrymmet, när vi lyfte den för att tömma den sprutade vatten ut igenom fören! Inte så kul att få allt vatten över sig när man hade bytt om. Dessutom var det - 1 grader utomhus så det blev att åka hem direkt.Några fler bilder finns i dagboken på hemsidan till Friluftsfrämjandet i Uppsala.

Veckan som kommer bjuder på både bildvisningskväll på Broströms Kafé och en dagstur till Ängsö i Mälaren.

Under finns en filmsnutt från fredagen där Hanno rollar i en Skim Dex

1 kommentar:

Robert R sa...

Tack för i lördags, ett mycket nyttigt, lärorikt och trevligt arrangemang.

Hoppas att vi ses på någon tur under sommaren, kanske jag kan få ut min Kavat stripkajak på en riktig tur.

/Robert