2007-04-01

Söndagstur


En kort runda, 14 km, på Fyrisån och en sväng ut på Ekoln var all paddling som hanns med denna vackra söndag. + 9 i luften och + 3 i vattnet! Nyis i vikarna på östra sidan av Ekoln, enligt Thomas och Anna

Flera andra kajakpaddlare var också ute, även roddarna var igång på ån. Många fler vill ut men uthyrningen har inte startat ännu, vilket är bra med tanke på den låga vattentemperaturen.
Provade lite olika inställningar med längd och vinkling på Epic Mid Wing paddeln, är nere på 217 och 50 graders vinkel nu.

Till veckan måste man ut och prova våra nya Valley Aquanaut Club. Kanske inte de häftigaste kajakerna i FF Uppsala sin flotta men förhoppningsvis skall de vara enkla att hålla i ordning.
Vi får se om vi skall flytta skäddareglaget direkt, korta paddlare och paddlare med låg paddelföring har en tendens att slå handen i reglaget.

Ännu en Trapper Dolphin med skädda är på väg in, en kajak som har många anhängare (främst bland ledarna) men det finns också de som inte tycker om den. Det senare pga av att de första vi skaffade levererades med en felaktig sits. Vilket ledde till att benen domnade bort när man paddlade dem.

Efter påsk kommer de riktigt häftiga kajakerna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Lars

Kul att du har startat up en "kajakblogg"!

Jag (anders) och Per paddlade samtidigt som du...

Vi sågs på bryggan.
Synd att Påskhelgen vart kall o blåsig!
Det får bli paddling nästa helg.

Hälsningar från 2 VKV kajakfantaster.