2007-10-02

Oktobertisdag på Ekoln


En oktobertisdag är klart annorlunda än en sommartisdag på Ekoln. Lugnt, dimmigt, duggregn och 1-2 m/s nordlig vind. Men ändå mycket folk ute, segelbåtsfolket håller på att ta upp sina båtar så det kryllade av seglare vid åmynningen där de avmastar sina fartyg.

Längre ut på Ekoln var det öde, såg endast ett par gäddfiskare på hela sträckan ner till Krusenberg.

På väg in mot Flottsund mötte jag en Ägir- paddlare i full fart i en gammal trä-motionslåda. När det är lugnt på Ekoln borde man kanske paddla något snabbare än Skim Distance? Fast blåser det sydvästliga vindar så ligger man bättre till i havskajak då Ekolns vågor kan vara lynniga.

En bra kvällstur, hade man startat tidigare hade det varit läge för ett rekordförsök till Skokloster, fast då borde jag kört med vingpaddel och VKV'n.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tror säkert vi är flera på Ägir som skulle hänga på ett försök att slå rekord till Skokloster någon dag.
Hör av dig om du är intresserad av sällskap
/PA
PS. Tränade med winge första gången igår, körde motionslopp idag och blev positivt överraskad. Det går fortare jämfört med "plattpaddeln". DS.

Ekoln.Runt@gmail.com

lars kristian sa...

Det borde man göra, skall höra mig för om det är några fler som vill försöka.

Kan bli lite problematiskt att hitta en tid, några kommande helger är upptagna för skärgårdsturer och nu till helgen ser det ut att bli för blåsigt (vill inte ha en massa SV motvind).

Många som jag har snackat med tycker även att sträckan är lite fel, det borde vara en runda på Ekoln t.ex. via öarna Flässjan – Pinkan – Koffsan och tillbaks så att man slipper en transportpaddling hem igen från Skokloster.

/LK

Anonym sa...

Säkerhetsmässigt tycker jag inte om att köra "Ekoln Runt" när vattnet blivit så kallt som det är nu, det rundan kör vi mest på sommaren. Köra hårt till Skokloster och sedan ta det lugnt hem igen är ganska trevligt faktiskt, men som sagt det finns en massa rundor man kan köra. Skokloster fram och tillbaka skall nog ses som ett motionslopp mer än paddling för att njuta av naturen. Ha det trevligt på vattnet.
/PA