2007-10-22

Rävsten


Hösttur med Friluftsfrämjandet i Gräsö Skärgård. Kall lördagsmorgon och småhalt på vägen ut till Öregrund.

Väl framme på Äspskär lyste solen. Vi snirklade oss ner mot Vässarö i medvind tills vi tog lunch på sydspetsen av ön. Eftermiddagen blev gråmulen, men det var en trevlig paddling upp till Rävsten där vi tog in för natten.På kvällsprogrammet stod vinprovning och gemensam middag. Gubbröra på mörkt bröd till förrätt, färsbiffar, rökt sik, fransk potatissallad och ugnsbakade grönsaker till huvudrätt och äppelkaka med vaniljsås till efterrätt. Alla var proppmätta och mycket nöjda med både paddlingen och kvällen.


Söndag startade med 4 – 6 m/s sydvästlig vind, lite småkallt ute på fjärdarna men vi tog oss upp till Söderskäret för lunch innan vi vände hemåt via kanalen vid Rosten.


Vi fick ihop 44 km på två dagar och det var är mycket nöjt gäng som gick i land på Äspskär. Höstturerna blir nästan alltid mycket bättre än vad man hade tänkt sig och årets upplaga var inget undantag, att för en bo inomhus var en hit.


Bra mix av kajaker denna gången! VKV Lisa, VKV Seagull Offshore, Bear and Water Grizzly, Prijon T505, Kanotbryggan Arctic, hemmabyggd Kavat, Hasle Explorer och Skim Distance. Paddlar Skim mer och mer nu för tiden, kanske dags att köpa en egen till nästa sässong?

Inga kommentarer: