2007-11-19

Rough Waters / Skärgårdspaddling


Blev ingen paddling denna helgen. Fick däremot tid att läsa lite kajakböcker när jag satt på Kastrup ett antal timmar pga försenat flyg.

Alex Matthews Sea Kayaking Rough Waters är en riktig bra bok med fokus på paddling med havskajak i turbulent vatten. Bildmaterialet håller hög klass, det är nästan värt att köpa den bara pga av bilderna.

Boken tar för sig basutrustningen, teknik, säkerhet, hur man bedömer vågor och strömmande vatten m.m. Inriktningen i boken är för nybörjare, men det finns mycket att plocka upp även för erfarna paddlare. Boken rekommenderas för den som vill ut och paddla i vågor.

Håkan Wike’s Skärgårdspaddling tio pärlor längs Sveriges kust har också bra bildmaterial. Det är mer en bok som ger inspiration för kommande paddelturer. En bra bok att ha i novembermörkret när det är lite torftigt med paddelupplevelser . Det finns en del nyttigt för nybörjare om hur man packar kajaken osv , men är man ute efter den typen av information så finns det bättre böcker på marknaden.
Beskrivningar av paddelområden varvas med intervjuer med ”locals”, ett intressant grepp. Beskrivningarna varierar lite i kvalitet och ibland önskar man sig mer information.

Rough Waters kostade 149,- och Skärgårdspaddling 186,- på Adlibris.com


Håkan Wike: Skärgårdspaddling, ISBN: 9789153428466
Alex Matthews: Sea Kayaking Rough Waters, ISBN 978-1-896980-26-3

Inga kommentarer: