2007-11-11

Svartklubben en novembersöndag


8 – 13 m/s nordlig vind på förmiddagen, vridande till 7 – 11 m/s nordvästlig vind på eftermiddagen. Molnigt, noll-gradigt och risk för byar med snöblandat regn. Lägg till 8 grader i vattnet, med andra ord riktiga kanonförhållanden för en hösttur med Friluftsfrämjandet i Uppsala!

Dock skrämde vädret bort alla deltagare och en och annan kajakledare också. När vi startade från Backby på Singö var det bara Göran och jag kvar.


Det var ganska lugnt inne i viken, lätt duggregn och dålig sikt. Väl ute vid Svartklubben fick vi lite känning av NV-vinden, dessutom gick det dyningar från öster vilket gjorde att sjön bröt ganska bra på grynnorna utanför Örsten och på Ytterfjärden. Vi vände upp mot Svartklubben och tog lunch på Stor Skarpan.


Efter lunch paddlade vi upp längsmed Singö och över mot Gåssten, då hade vinden ökat på lite så vi gick inte längre norrut utan gick på insidan av Kittelörarna söderut mot Backby. På väg in på Backbyfjäden i skymningen möttes vi av snöblandat regn.

Men stort sett en bra dag på sjön –vind, vågor, regn, lite snö, dålig sikt och ibland var det kallt också. Vår erfarenhet att höstpaddlingar alltid blir bättre än man hade tänkt sig stämde även denna gången.


Inga kommentarer: