2007-12-27

Paddelåret 2007

Helgelandskusten med de Sju Systrarna i bakgrunden.

2007 blev ett bra paddelår, trots att jag var mycket utomlands. Antal paddeldagar blev därför färre än 2006, men antal paddelkilometer blev en god del mer. Färre nätter i tält än tidigare år blev det också, dålig tajming att köpa nytt tält, men det får man ta igen nästa år.

Några höjdpunkter under året var Helgelandskusten i Norge, Nigel Foster kurs på Landsort och paddlingarna i Gräsö Skärgård. Turerna med Friluftsfrämjandet Uppsala har varit inspirerande framförallt var det kul att vi fick så bra respons på navigeringsturen, det blir nog flera turer med utbildningsinslag nästa år.

Skim Distance väcker stort intresse!

Positivt med paddelåret är att jag har paddlat Skim Distance mer och mer, kanske dags att skaffa en egen? Eller skall det bli en Dex med large cockpit, kan inte bestämma mig. Distance är en bra långturskajak, men det har jag ju redan. Dex är bra för dagsturer och lek i vågor vilket skulle komplettera VKV’n ganska bra.

Lek bland vågor och klippor vid Öja i Augusti

Planerna för 2008 då? Paddla lika mycket eller mer än 2007! Det blir nog inte Helgelandskusten igen, men kanske Arctic Sea Kayak Race istället.

Dessutom har vi diskuterat Åland och skall vi dit så skall vi paddla över via Singö, Understen och Märket. Ytterskärgård skall det också bli om vädret tillåter både utanför Gräsö men även Röder, Svenska Stenarna, Skarv och Svenska Högarna om vädret tillåter.

Sedan får man väl försöka att ta sig till lite andra delar av Sverige, det blir västkusten i början på Juni, kanske Stockenträffen i augusti och så lockar Blekinge. Och slutligen skall Arholma Nord med batteri Arholma museet besökas.

Just nu får man sitta och drömma om kommande kajaksommar, smida planer och se över paddelutrustningen. Och om mildvädret ger sig så blir det massor av långfärdsskridsko framöver.

Gott Nytt Kajakår!

Hedesundafjärden, Dalaälven 22 December. Inte paddlingsbart, men det är sällan dessa delar av Dalaälven bjuder på så bra isförhållanden.

4 kommentarer:

eriksjos sa...

Gott Nytt År!

Robsons Blogg sa...

Hej LKS,

Gott Nytt (Paddel) År önskar jag dig.

Hoppas att vi kan få någon tur tillsammans under nästa år

Robsons Blogg sa...

Hej LKS,

Gott Nytt (paddel) År

Hoppas att vi kan få någon sväng tillsammans under nästa år.

/Rob

lars kristian sa...

Tjena!

Gott Nytt År!
Hoppas kunna se Isfjorden på vattnet 2008

/LK