2008-03-02

Skridsko eller paddling?

Årets variant på den obligatoriska "Snö i Sunnerstabacken och kajak på Fyrisån bilden". Uppsala Slalomklubb arrangerade tävling och provkörning av fyrhjulsdrivna bilar.

Skridsko eller paddling? Det var valet inför söndagen. Otroligt nog så finns det hyfsad is uppe på Öjaren vid Sandviken, samtidigt lockade KS Ägir med en söndagspaddling på Fyrisån. Det blev paddling, dags att sitta i en riktig kajak utomhus efter all inomhusträning.

Inte det mest inbjudande vädret, svag nordlig vind, +1 grader och lätt snöblandat regn. Ägir-folket var lite försenade så jag tog en sväng upp mot Övre Föret innan jag vände söderut igen. Träffade på Kjell och Per Anders vid SLU och körde upp till Kungsängsbron innan vi vände.

Bra att ta i lite, det märktes att offshoren är nästan 1 dm bredare i vattenlinjen än en Reval Extreme R.

Förhoppningvis blir det flera paddlingar framöver det är dags att komma igång för fullt denna säsongen. Veckan som kommer skall vi börja lägga in Friluftsfrämjandet i Uppsala sitt kajakprogram både i aktivitesguiden och på våran hemsida. Det blir ett stort program med ett flertal turer med utbildningsinslag m.m.

2 kommentarer:

Robsons Blogg sa...

Tjena Lars-Kristian,

Var lägger du i när du kör i nedre Fyrisån?

Funderar på att ta en tur inom kort

När bryggorna är på plats vid FF, går det att komma dit med bil då?

Hadé

Robert R

lars kristian sa...

Tjena Robert,

Jag startar från kanothuset. Det ligger lite is i "hamnen" men i söndags var det öppet längsmed kanterna.

Vi får se vad veckans kyla ställer till med. Det är annars lite kånkande att bära kajaken ut till ån och inte alltid så kul att lägga i över en iskant.

Flytbryggorna ligger inte i men det går att sjösätta från den låga bryggan på södra sidan.

Det går bra att köra ner och lasta av kajaken men parkera bilen uppe på parkeringen vid Sunnerstastugan.

En annan bra startplats i Fyrisån är vid Roddklubbens brygger uppe vid SLU. Säkert OK så länge de själva inte har någon aktivitet på gång.

/LK