2008-07-12

Skurbådan - Lillkon - Gammelboöarna


Tre dagar i Gräsö Skärgård, lite otur med vädret i onsdags. Regnvädret i södra Norrland hade stuckit lite längre söderut än i SMHIs prognos på morgonen. Det blev en eftermiddag med lätt regn, ganska kallt i NV-vinden och en gråmulen tom skärgård.

Litade lite för mycket på väderprognoserna och tog Marmot tältet som endast har minimala absider, det blev att laga mat under en improviserad (mycket liten) tarp gjord av presenningen som normalt skyddar tältbotten mot slitage.

Det är nog dags att införskaffa en riktig tarp, frågan är var hittar man en som inte är grön? Friluftsprylar skall synas så gärna en röd eller orange tarp.


Torsdagen blev annorlunda, Gräsö på sitt bästa, strålande sol svaga vindar och endast ett fåtal båtar. Näst intil folktomt, vilken skillnad jämfört Stockholms Skärgård!


Paddlade upp till Skurbådan, Tålingen, Kosten, Lillkon och Norrkon dvs så långt ut man kan komma på den här tiden av året. Man får vänta till efter 31/7 (när fågelskyddet släpps) innan man kan ta sig ut till de riktiga godbitarna ytterst i havsbandet.


Inte mycket folk ute i Gräsö Skärgård, även om det var mitt i semestern såg vi endast två andra paddlare i detta paddlingseldorado!

Och som vanligt kom man hem med några nya repor i kajaken, det är mycket sten och grynnor uppe vid Gräsö. Får nog ta en kväll i verkstan med lite topcoat den kommande veckan.

Inga kommentarer: