2008-12-21

Decembersol


Äntligen sol! Har knappt sett solen de senaste veckorna, så det var en perfekt dag för julpaddling när solen först dök upp.

Vi blev lite färre en det var tänkt, många ursäkter om julstädning och annat julstök?
Det är högvatten i Fyrisån, bryggorna vid kanothuset ligger fullständigt under vatten. Dessutom var det nyis så vi fick agera isbrytare på väg ut tll ån. Fortsätter kylan så blir det svårt att lägga i framöver.

Väl ute på Fyrisån märktes det direkt att det går mycket vatten, vid Flottsundsbron var det strömt och sjömärkerna vid utloppet stod och fladdrade.


Ekoln låg spegelblank och vi paddlade in i Vårdsätraviken och fick igen leka isbrytare mellan stora sjok av nyis. Därefter paddlade vi ner längs västra stranden innan vi stack över till östra sidan och motströms upp ån tillbaks till kanothuset.


En perfekt decemberrunda under optimala förhållanden, sol, vindstilla och någon minusgrad. Vi borde ha åkt ut till skärgården en sådan dag.

Den vattentäta kameran strulade en del idag. Det verkar som Pentax Optio WP'n sjunger på sista verset, den har varit en trotjänare i många år men nu är det dags med något nytt. Får se om om det blir Pentax Optio W60 eller
Olympus µ 1030 SW framöver, båda har sina för och nackdelar.

Inga kommentarer: