2009-06-22

Streamliner


Körde ner till Norrköping i morse för att hämta en Lettmann Streamliner Touring på Nomado kayak.
Även om man var uppe alldels för tidigt på morgonen, kört bil i nästan 6 timmar och även varit en sväng inom jobbet så kunde jag inte låta bli att ta en premiärtur med kajaken ikväll.
Lite rankare än en havskajak är den självklart men inte tokrank och efter en mil på ån tog jag en sväng ut på Ekoln och fick känna på lite svallvågor från motorbåtar.


Får nog jobba lite med att justera in fotstöd och sits samt ta bort neoprendynan från sitsen så skall det nog bli ordning på den.

Den känns snabb och det är bra respons i Smarttrackrodret. Rodret var inte monterat när jag kom ner till Nomado i morse, så jag fick se hur mycket pilleri det var att montera ihop alla smådelar när linorna skulle fästas. Inget roder man skulle vilja ha på en lång expedition med andra ord.


Fotstöden är Lettmann original, rejäla stöd så att man kan sparka ifrån ordentligt. Färgen syns ju bra, valde gult däck och vit skrov. Det fanns en helgul också men blir det repor så är det enklare att få det snyggt med vit gelcoat/topcoat.

5 kommentarer:

eriksjos sa...

Koolt, en sån kanske man ska ha för att trötta ut sig på sjön hemmavid.

lars kristian sa...

Varför inte den finns i orange också ;-)

/LK

Rob sa...

Grattis Grattis!!

Så nu är det bara att fortsätta med att nöta på med snabb rakt-fram-teknik och vinge!

/Rob

Anonym sa...

Det fins ingen kontakt på din blogg?? Jag äger själv en strealmiler i uppsala och det vore kul att komma i kontakt med flera streamliner-paddlare i uppsala.

/Olof

lars kristian sa...

Hej!
Jag kan nås på LKS[snabela]bredband.net

/LK