2009-06-29

Vilken helg!


Vilken helg! Sol, varmt, nästan ingen vind och obefintligt med mygg, perfekt för nybörjarkurs i skärgården med andra ord. Vi hade med oss 12 deltagare som redan hade haft två kvällar på Ekoln.

Ett riktigt entusiastiskt gäng, aldrig har vi övat så mycket kamraträddning, eskimåsvängar och styrtag på en och samma nybörjartur.


Vi utgick från Äspskär och tog oss upp till Söderskäret där vi slog upp tälten, sedan tog vi en runda upp till Norrkon för att blicka ut över Södra Kvarken.


På väg tillbaks upptäckte vi en orm som simmade ute på fjärden. Den var ganska intresserad av kajakerna, men vi ville inte ge den skjuts till land.
Vi fick en riktig varm och fin kväll med massor av god mat innan det var dags att lägga sig. Sän kom solen tidigt på söndagsmorgonen och man tvingades utrymma tältet redan vid fem-tiden pga. den olidliga värmen.
Hemfärden gick via Rosten, där vi övade kamraträddning i det varma vattnet på insidan av Långrundet.
När vi gav oss iväg plöjde en arg båtförare i full fart rakt igenom gruppen medan han spred okvedingsord omkring sig att om vi inte hade något där att göra. Det finns rötägg på sjön också!
Efter lunch med bad blev det fika med bad och eskimåsvängar innan vi motvilligt gav oss iväg till Äspskär och hemfärd med obligatorisk glasstopp i Öregrund.

Inga kommentarer: