2009-08-16

Bara Ekoln denna veckan


En mellanvecka, ingen skärgårdspaddling med andra ord. Semestern närmar sig slutet och det är dags att gå över till lite mera normala paddlingsaktivitetsnivåer igen.

Prova på kväll i tisdags, lite regn i början som försvann fort och det blev en kanonkväll på Ekoln (som vanligt). Duktiga deltagare som paddlade på väldigt bra och bara ett vält vid urstigning när vi kom tillbaks till bryggorna.


Ralf instruerar i paddelteknik för deltagarna på prova på kvällen.

Hade vägarna förbi Kajaktiv’s butik i Dala Floda i tisdags och passade på att köpa ny flytväst och paddelhandskar inför hösten. Min gamla Hiko Joker var rätt sliten dessutom har den inte samma rörelsefrihet som moderna västar. Den skaver när man paddlar med vingpaddel. Nu blev det en Hiko Cinch istället med rejäla fickor fram och plats för bogserlina bak.


Lördagsmorgon på Ekoln

Tog ett träningspass på Ekoln igår. Helt spegelblankt på morgonen och nästan ingen ute, men det ändrade sig snabbt i det vackra vädret efter ett par timmar kryllade det av motorbåtar, segelbåtar och kajaker.


Gott om seglare på Ekoln igår, tror de hade önskat sig mer vind. Men om de tävlade idag också så fick de nog mer vind än de behövde.

Nästa helg väntar Orust Runt, nu är det hela 138 deltagare. Undrar hur alla skall få plats på Vallerö? Man skall ju ta sig till Vallerö också, får hoppas det inte blir för mycket SV-vind. Det blir också första gången jag paddlar med ett vedträ i kajaken, alla uppmanas ta med sig ett stycke till den gemensamma lägerelden på lördag.

Kul att denna tävling lockar fler deltagare än Stockholm kanotmaraton trots minimal organisation. Anmälningsavgiften är ju betydligt lägre (0 kr) jämfört med Stockholm kanotmaraton som är tokdyrt med sina 595,-

Så det blir att förbereda sig inför Orust runt till veckan, läsa på kartor, förbereda kartor och GPS samt packa en minimal utrustning för att få plats till mängder av godis, energidryck och energikakor ;-)

Inga kommentarer: