2009-10-18

Ledarhelg - Rävsten


Rävsten igen! Ledarhelg denna gången.
Lite decimerat gäng, men lagom stort för att det blev intressanta diskussioner.

Helgvädret var inte det bästa, några av oss tänkte att åka ut redan fredag kväll, men ösregn 17 m/s nordlig vind och kolmörker lockade inte så vi väntade tills på lördag morgon.

Kl 0600 på lördagsmorgonen hade Örskärs Fyr medelvind på 20 m/s och 25 m/s i kasten så det var med en viss tveksamhet vi gav oss iväg mot Öregrund och färjan.


Det vanliga stoppet på Shellmacken i Öregrund för en kopp kaffe och ett wienerbröd innan färjan hann vi med. Väl framme på Äspskär var inte vinden så mycket att orda om så vi tog en runda innan vi gick iland på Rävsten.

Lite väl höga bryggor på Rävsten gör ur- och istigning problematiskt. Förra helgen ramlade jag i när jag var lite för snabb ner i kajaken.


Det mesta av löven hade blåst ner från träden jämfört med förra helgen.

Eftermiddagen gick med till diskussioner om säsongen som har varit (den är inte slut ännu) och idéer för kommande aktiviteter.


Chevre Chaud

Maten var lite revansch jämfört med förra helgen, Gulaschsoppa till lunch. Tapas medan vi gjorde iordning trerättersmiddagen. Chevre Chaud, köttfondue och trifle var en riktig höjdarmiddag.


På väg över Verkfjärden i höstväder.

Söndagen bjöd på något bättre väder, så vi gav oss iväg norrut till Lilla Risten och letade upp en geocache kallad ”never to be found”. Nog hittade vi den och vi lade även ut en ny lite längre norrut.


En liten geocache på Lilla Risten som vi hittade efter en stunds tittande upp i träden.

Trevlig helg trots allt regn, skönt att bo inomhus. Det hade nog inte varit samma stämning om vi hade suttit under en tarp hela lördagskvällen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Otur med vädret för er.
Fast jag förstår inte detta med höga bryggor? eftersom det finns både flytbrygga vid kanotcentralen som ligger på ön, samt en vid det ena båthuset.

lars kristian sa...

Ren lathet, att ta den kortaste vägen var nog orsaken till att vi tog kajakerna upp vid höga bryggorna.

Förra helgen var det dessutom 30 cm över normalvattenstånd så det var inte så farligt högt.

Bryggan som ligger till vänster om båthuset är bra men det är inte så kul att bära kajakerna över de hala klipporna.


/LK