2009-11-03

DVD Sea Kayak with Gordon Brown

Det finns två kända Gordon Brown i Storbritannien, men bara en av dem paddlar kajak.
Det är den skotske Gordon som paddlar kajak och som även har skrivit boken "Sea Kayak". En mycket bra bok för både nybörjare och dem som har paddlat ett tag. Mest känd är väl Gordon Brown för sina synpunkter på grönlandspaddlar som retade upp en god del latexinuiter ;-)

Nu har Gordon Brown även gjort en DVD "Sea Kayak with Gordon Brown"
Det är inte enbart en teknik DVD, utan en synthes mellan teknikdemos och en turberättelse. Teknikmomenten är riktigt bra, nästan som att ha en egen instruktör (när man väl har vant sig vid den konstiga dialekten " a soft Scottish accent with good diction").

Även vana paddlare kan hämta ett och annat i teknikdelarna av DVD'n. Tyckte att avsnittet om rockhopping och tidal races var riktigt bra. Lite konstigt att han inte använder hjälm? I sin bok förklarar han sitt syn på hjälmanvändning.

Teknikdelen om rakt framåt paddling är även mycket instruktivt, det är ju det man gör 99,99 % av tiden på vattnet så det är många paddlare som borde titta noga på detta avsnittet.

Det som saknas på DVD'n är räddningstekniker, eskimåsvängar, bogsering, start och landning i surf m.m., men det kommer väl i DVD nr 2?

Man kan även välja att enbart se turberättelsen. Den är filmat utanför Skye i Skottland under väderförhållanden som verkar vara allt annat än normala. Mycket fin natur, geologi, historia osv från området.

Beställde DVD'n från Horisont kajak i söndags och fick den i postlådan idag, snabb och bra leverans!

Inga kommentarer: