2009-11-29

Adventstur: Abborren tur och retur


När vi kom ut till Svartklubben lotsstation i morse låg dimman tjock, temperaturen hade ramlat ner kring nollan och det var vindstilla. Vi förberedde oss på en dag men dålig sikt och paddling utmed Singö.


Vi tog en sväng runt Svartklubbens fyr och gav oss iväg norrut förbi lotsutkiken.
Plötsligt kunde vi se Måssten ute i öster och ganska snabbt klarnade det upp, vi ändrade färdplanen omedelbart och paddlade mot Måssten. Vi tog vägen förbi en del grynnor där dyningarna gav lite brytande vågor.


Vi rundade östra sidan av Måssten och paddlade upp till norra sidan av St. Korssten där vi åt lunch. Vädret förbättrades ännu mer och vi stack österut mot Västerskäret, Långhällarna och Abborren.

Havet var helt lugnt och det var nästan en trolsk stämmning. Väl ute vid Abborren såg vi att dimman var på väg tillbaks, vi vände tog snabbt ut kompasskurs och GPS-track mot Måssten. Nu blev det full fart västerut, väl framme vid Måssten hade dimman försvunnit och vi stannade till för fika.


Stärkta av julkaka, lussebulllar, pepparkakor, Lebkuchen m.m. gav vi oss ut på sista sträckan över till Svartklubben. Nu började det mörkna och dimman kom snabbt tillbaks, det var inte mycket vi såg men slutligen dök lotsutkiken upp i dimman.


Att paddla i dimman var ingenting jämfört med bilfärden hem, såg knappt någonting alls. Det var bara att ta det lugnt och köra försiktigt.

Inga kommentarer: