2010-03-04

Kajaktivs "Megalog"

Mitt i värsta vintern så dök det upp en kajakljusglimt idag.
Kajaktivs katalog eller Megalog som de föredrar kalla den låg i brevinkastet när jag kom hem. Nästan 100 sidor, mycket reklam men ett och annat läsvärt också bl.a. fortsättningen på James och Babs paddling i vikingarnas kölvatten.

När det gäller prylar är det kanske den nya versionen av SPOT Tracker som är mest intressant, äntligen ett säkerhetsskydd över knapparna för hjälp och larm. Bättre batteritider utlovas också. Sen är frågan skall man ha SPOT eller räcker det med VHF eller skall man ha både och eller kanske en riktig nödsändare?

Prijon Marlin och Proteus i glasfiber och kolfiber/aramid är nya i år. Bra vikt på kajakerna, men personligen tycker jag Marlin är lite för mycket "middle of the road".

För de som inte vill läsa Megalogen på papper, vem vill det när den finns på nätet så kan den laddas ner som en megastor pdf-fil 12,3 Mb från Kajaktivs hemsida.

Appropå Kajaktiv så kan man provpaddla deras kajaker här i Uppsala måndag 24 maj vid kanotbryggorna till Friluftsfrämjandet vid Fyrisån nere vid Sunnerstastugan. Mer information kommer på Kanotsektionens webbsidor och säkert från Kajaktiv också.

Inga kommentarer: