2010-03-13

Vildmarksmässan 2010

Tillbringade ett par-tre timmar på allt för sjön och Vildmarksmässan igår. Även Flugfiskemässan fanns, men är inte så intresserad av flugor ;-)
Mycket folk, enorma köer när mässorna öppnade vid lunchtid, tack vara Primus Equipment  hade jag en gästbiljett så del var bara att glida in.Vildmarksmässan var nog lite mindre i år, lågkonjunktur? Desto mer båtar på allt för sjön. Kajakleverantörerna var de samma som brukar vara på mässan, Boothaus, Kajaktiv, Kajakevent, Point65, OutdoorSports Scandinavia, Seabird, VKV, Tahe, Swima och några till.
Hos Boothaus fanns den nya Lettman Streamliner S med lägre och smalare framdäck och tightare sittbrunn. Det första borde underlätta paddelisättningen medan det sista ger bättre kontakt med kajaken. En bra kajak har blivit ännu bättre, men det är nog inte dags att byta upp sig ännu? Får slita lite på min egen standard Streamliner först.
Annars så hade Boothaus en intressant hybrid mellan kajak och surfski, Think Fit, klart intressant för de som inte vill sitta och balansera i en knappt 40 cm bred Skida. Fit hade en bredd på 52 cm och kan förses med kapell för kalla dagar. Priset 22500,- är ju inom räckhåll.


Horisont kajak hade en plastsurfski Sprinter från Ocean Kayak. Kort till att vara surfski endast 5,17 m men såg ganska intressant ut bredd 53 cm och med packluckor. Kanske värt att ta en sväng ut på Värmdö och prova när isarna försvinner.
Hos Point65 fanns den nya XP18 i svart och gult färgschema, ser snabb ut men varför både skädda och roder? Lite klent med däckslinor och point sina egna luckor ser lite "billigare" ut än Kajaksport original.  Annars verkar den prisvärd, men man får ju bygga om den lite, ta bort skäddaboxen och sätta dit ett bättre roder (Smarttrack) och Lettmann pedaler samt såga bort vingarna på sittbrunnssargen om det skall bli någon ordning på den.
Snygga träkajaker fanns både hos VKV (byggda av Ha-Bo kajaker) och hos finsnickaren Olle Lodén.
Som vanligt var Latexinuiterna på plats och hade uppvisningar i eskimåsväng i en liten bassäng.

Provade lite torrdräkter hos Kajakevent. Peak UK Adventure torrdräkt med dragkedja i benen är klart intressant, enkel att ta på sig, bra passform på övre delen. Är ju på jakt efter ny torrdräkt men varken medium eller large passade helt så man får leta vidare.

Vid tvåtiden började det bli ganska knöfullt på vildmarksmässan så jag tog en sväng förbi tillbehörshallen på båtmässan och tittade på lite träbåtar på Classic Boat Show samt GPS mottagare hos Garmin innan jag fick nog och gick ut i vårsolen istället.

Erik på kajak.nu har också skrivit om Vildmarksmässan

Inga kommentarer: