2010-06-28

Bland oljetunnor, grodor och fortkörare på Fyrisån

Har inte paddlat på över en vecka pga utlandsresa förra veckan. Det syntes på Streamlinern att den inte hade använts på ett tag. En stor fet spindel hade tagit plats i packututrymmet och spunnit ett stort nät. Vi var några stycken som stack upp Fyrisån  in till stan för att få lite omväxling i paddelvatten. Vi var inte ensamma på ån ikväll. Massor av fritidsbåtar, paddlare och roddare var ute i det vackra sommarvädret.

På väg förbi Ultuna såg vi en stor rälig groda mitt i ån.

Ovanför Kungsängsbron dök  "Kung Carl Gustav" upp på sin kvällstur till Skokloster. Yrkestrafiken vet iallafall vilka hastighetsbegränsningar som gäller på ån. Tyvärr är de ganska ensamma om det

Vi tog en fikapaus vid Ultuna på hemvägen. Lägg märke till båten uppe till höger, max tillåten hastighet på denna delen av ån är 7 knop, båten håller säkert 15-20 knop. De flesta kör för fort på ån, de tror väl att skyltarna bredvid ån anger vattendjup eller liknande? För oss som paddlar relativt stabila kajaker är inte vågorna något stort problem men det är värre för våra vänner bland bråttompaddlarna och roddorna. Men även för oss är fortkörarna ett besvär, man vet ju inte om de har någon sikt framöver, om de är onyktra eller om de överhuvudtaget vet vad de håller på med.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Planande båtar drar ju inte heller upp något svall att leka i vilket är tråkigt. /Erik

lars kristian sa...

;-)

lagom våg som man kan hänga på är bäst

eriksjos sa...

GPS'n är ju på snedden. På tal om koll alltså ;-)

lars kristian sa...

har inte brytt mig om att montera GPS hållare Streamlinern däcket är lite för rundat