2010-09-05

Marmot Grid Plus

Skaffade ett Marmot Grid Plus 2-mannatält inför årets kajaksäsong. Tältet är tänkt som en ersättare för Marmot Racer X tältet jag har haft sen 2003. Grid Plus mycket vindstabilt så länge det monteras längsmed vindriktningen (Racer X lägger sig längsmed marken med en gång det blåser mer än 10 m/s). 4 bågar på utsidan av tältet varav en av dem är y-formad garanterar att tältet står hur stabilt som helst när det blåser. Några få pinnar behövs för att hålla kvar tältet när det blåser.

I motsättning till de flesta andra Marmot tält så hänger inner och yttertält ihop på Grid Plus. Tältet är relativt enkelt att sätta upp. Utrymmena är OK för en person men trångt för två, framförallt pga av ett tältet smalnar av mot fotändan. En absid 120 x 85 cm med utgångar åt två håll är tillräckligt.
Ventilationen är är mycket bra och kan öppnas och stängas från insidan.

Tältet är ganska smalt och avlångt vilket kan vara fördelaktigt på smala klippor i ytterskärgården.
Packpåsen är trång å andra sidan brukar jag inte använda den då jag föredrar att trycka in tältet bakom skäddaboxen vilket kräver att man rullar ihop tältet till en tunnare rulle.

Racer X tältet får i framtiden endast hänga med på turer där det inte är risk för mycket vind. Minste antydan till vind i prognosen så tar jag nog Grid Plus om det inte är läge för Bergans Kompakt 3 tältet.

Inga kommentarer: