2011-03-08

Kajaktivs "Megalog" 2011

Kajakbroschyrer och reklamblad för tillbehör brukar vara väldigt snabblästa och de flesta hamnar ganska snabbt i pappersåtervinningen.
Kajaktiv har för vana att ge ut en jättekatalog ”Megalog” varje år och året katalog är  inget undantag.  114 sidor som pdf för de miljömedvetna och på papper för de som föredrar ”dead-three publications”.
Självklart massor av reklam för de produkter de säljer men även en och annan läsvärd artikkel bl.a. om Babs och James Lofoton paddling förra året.
Lite om högt och lågt stöd finns det också, bra att de påpekar riskerna att få axeln ur led vid felaktigt högt stöd.
Artikkeln om val av utrustning för mörkerpaddling är ett jättebra initiativ och numera finns det stort utbud av lanternor så det finns ingen ursäkt att inte ha rätt belysning.
Stand Up Paddle (SUP) får stort utrymme, vet inte hur stort det har blivit i Sverige? Har bara sett  brädpaddlare i samband med Kajaktivs testdagar, men helgen2-3 juli arrangeras ett ”SUP in the City” Event i Stockholm som jag tror handlar om brädpaddling ;-)
Av kajaktillbehören så finns det ett och annat som är värt att titta lite närmare på, kanske redan på Vildmarksmässan nu i slutet av veckan. Måste nog förnya lite paddelkläder och det är kanske dags att skaffa en SPOT nödsändare.

Inga kommentarer: