2011-03-11

Vildmarksmässan och Båtmässan – Allt för sjön 2011

Tog en sväng förbi Vildmarksmässan idag. Även i år var det tre olika mässor samtidigt och det var nog bra för Vildmarksmässan ensam är nog inte värt ett besök varje år. Stort sett samma utställare som tidigare år och avsaknad av en del större producenter på Friluftsmarknaden. Sen finns det lite av varje som är ganska perifert ur friluftssynpunkt så som  korvförsäljare, glasögonputs, färjerederier (Eckerölinjen) osv
På kajaksidan fanns det inte så mycket nytt, men återupplivade  Skim Kayaks var tillbaks med nya Braveheart och de "gamla" modellerna i MKII utförande med bättre benutrymme.

Positivt var att flera leverantörer som importerar kajaker har sänkt sina priser rejält tack vare den starka svenska kronan

Tahe fanns på plats med en stor utställningsyta och sina numera fyra olika märken Tahe, Marine Fit (lågpriskajaker), Zegul (kvalitetskajaker) och Trapper Canoes (kanadensare designade av Hans Friedel).

Zegul visade upp en vacker svart Baidarka inspirerad skapelse, kul att de har vågat sig på en sådan klassiker.

Hos Petrus Kajak höll man på med bygge av en BT Black Pearl i Plywood, det var nog en del jobb kvar men de hinner nog innan söndag. Hade man haft plats till ännu en kajak så hade nog deras byggkurs varit intressant.

Efter ett tag blev det så mycket folk på Vildmarksmässans begränsade yta att det kändes befriande att ta sig till båttillbehörsdelen av båtmässan och Classic Boat Show. Som vanligt snygga träbåtar.

Båttillbehörsdelen innehåller alltid lite av varje som kan intressera paddlare, kartor, GPS'er m.m. och sen kan man besöka Sjöräddningssällskapets monter eller någon av de myndigheter som håller koll på oss som färdas på sjön.

Inga kommentarer: