2012-06-03

Vault, Zest och V8

Det blev en bra runda på Ekoln idag, regnskurar och SV-vind gav lite grann vågor. Christina hängde på med sin Vault och Göran lånade min V8:a.
Carbonology Zest övertyger mer och mer. Bara man vänjer sig med initialrankheten ärdet inga problem. Några timmar till i den så är det nog bara att ösa på. Vi hade lite obetydliga vågor ute vid Morga Hage,  den fångar små vågor relativt enkelt och tuffar lätt på i 12-13 km/h i surf.
Jämfört med Vault så är sitsen bredare och djupare, sen så tycker jag personligen att jag sitter bättre i Zest än Vault. Sittbrunnens kanter är lite lägre vilket säkert förenklar re-entry. Framförallt de extra 2 cm bredd som finns vid fotstöden/pedalerna är bra. I Vault är det för tight med neoprenskor storlek 44 medan det är oproblematiskt i Zest.
Tittar man på undersidan ser man tydligt att Zest är lite mer plattbottnad från sittbrunnen och bakåt.
Rodret på Zest tycker jag tar bättre än på Vault, men å andra sidan kan man tycka att det är lite för känsligt.
Göran körde V8:an det mesta av tiden och hängde med bra. Han provade också Zest och tyckte att den kändes bättre än Honcho Gurun han lånade på Spring Campen.

2 kommentarer:

Peter Svensson sa...

Hej! Såg din nätrejstid i Zesten. Imponerande! :)

lars kristian sa...

Nästan perfekta förhållanden. men det går nog att pressa ner tiden mer för Zesten är snabb när man väl hittar balansen i den.
Fortfarande har jag problem i sidsjö med den

/LK