2016-04-18

Epic V8 Pro

Foto: Boyan Zlatarev

Senaste surfskin från Epic är en intermediate ski som hamnar mitt mellan V8 och V10 Sport. 4,5 cm smalare och 29 cm längre än V8 gör den till en relativt snabb och stabil surfski för de som tycker V8 inte är tillräckligt snabb men V10 Sport för rank. Längden på V10, 6 m och 10 cm,  kan också vara ett problem för vissa när det gäller att få plats i garage eller kanothus, då är V8 Pro ett bra alternativ.
Att den fick namnet V8 Pro och inte V9 beror på att udda siffror är reserverat för plastbåtarna medan de i glasfiber/kolfiber har jämna siffror.
Sittbrunnen är lite smalare och tightare än V8 och V10 Sport, vilket gör att skin passar bra för de som inte är för breda över höften. Den smalnar och också av mycket mer framför sittbrunnen jämfört med V8 vilket möjliggör bra paddelisättning. 
Provade V8 Pro i Ultra material både i 2 metersvågor och under lugna förhållanden under fyra dagar i Tarifa. Skin är mer lättsvängd än V10 Sport då den är kortare, den är lite topprankare än V8 men har god slutstabilitet så det gäller bara att lite på den. Den upplevs accelrationssnabbare än V8 och har god roderrepons. På samma sätt som V8 är detta en båt man tar ut när det blåser tokmycket sen är det bara att paddla på medan de som sitter i rankare skis ägnar tiden åt att hålla balansen.
Absolut en "vill ha" ski, ända nackdelen är priset, pga av den svaga svenska kronan mot dollar. Nästan 30 tusen för performance layup och 40 för ultra är en del pengar.
Med V8 Pro har Epic ett komplett utbud av skis från nybörjarsurfskis (V5, V6, V7 och V8) via intermediate skis (V8 Pro och V10 Sport) till  tävlingssurfskis (V10, V10L,  V12 och V14) det finns något för alla. Det ända som saknas är en en V8 dubbel, V10 dubbel är lite för rank, vilket vore en hit.


2 kommentarer:

eriksjos sa...

Slå till på en Ultra! :)

lars kristian sa...

12 kg surfski är lockande ;-)