2021-07-28

Nordic Kayaks Exrcize

 Har paddlat NK Exrcize såpass mycket nu så det går att jämföra den med Epic V8:an. Längd och bredd i ganska lika, Exrcize har mindre volym i fören. Sittbrunnen är mer tight och är lägre, (det sköljer in mer vatten i sidsurf), jämfört med V8. Man får bra kontakt med skin.

Den är snabbpaddlad och responsiv i surf och lättpaddlad under alla förhållanden. V8 är nog lite stabilare Har en kolfiberlucka som sätts fast med vred på samma sett som på VKV Seagull. Det finns en silikonkant som säkerställer att inget vatten läcker in, man får vara försiktig så att inget skit lägger sig på silikonkanten då det skulle nog resultera i att vatten tränger in i lastutrymmet. Lastutrymmet är inte indelat på något sätt så det finns risk att saker man har i utrymmet glider omkring. Har tänkt att sätta dit några fästpunkter för att surra fast eventuell last.

Exrcizen är i Carbon Hybrid utförande och väger 13 kilo. Om man jämför byggkvalitet med Epic V10:an som jag har, performance lay-up, så verkar Exrcizen skörare, men man ska kanske jämföra med ultra lay-up?

Varför bytte jag ut V8:an? Min V8 var första generation i Club utförande, ganska tung och bakkanten av sitsen kom jag aldrig överens med. Ville ha en lättare surfski och prisskillnaden mellan Epic (i ultra utförande) och NK var det som avgjorde till slut.

Lastutrymme

Lucka på akterdäck

Sittbrunn med bärhandtag och praktisk hållare för dryckesflaska


Inga kommentarer: