2007-05-13

Kajakdagarna 2007


Passade på att besöka Kajakdagarna några timmar i lördags. Tidigare år har de alltid haft tur med vädret, inget regn i år men ganska kallt. Det kalla vädret gjorde nog sitt till att det var många ”redan frälsta” som sökte sig dit. Inte ofta man träffar på så många ledarkollegor från olika lokalavdelningar inom Friluftsfrämjandet, så det blev mycket kajaksnack.

Det skall vara surfski i år, både Nomado Kajak med Epic och Ut i naturen med Custom Kayaks ställde ut mängder av dessa farkoster. Kanske dags att komplettera wingpaddeln med en surfskida?

Det fanns annat kanske mer intressant, Skim har ändrat formen på ”vingarna” på sittbrunnssargen till Dex LC, samma sarg kan även levereras till Distance numera. De nya "vingarna” sitter lite högre och har en annan kurvatur.

Bootshaus hade med sig mängder av kajaker. En Lettmann Eski hade genomskinlig skott mellan sittbrunn och främre packutrymme. Hann aldrig fråga om det var ett utställningsexemplar eller om det var standard. Tror nog att det var det första, vad är meningen med det annars? Lettman verkar annars ha prisvärda kajaker. Current Design däremot såg ut till å ha dragit iväg när det gäller pris helt till man kollade prislistan som hade lagts till i slutet av katalogen. Men 32-33 tusen är fortfarande mycket pengar.


En kajak som gynnas av låg dollarkurs är Seda Glider, med tanke på prestanda och kapacitet är det en klart intressant kajak och 26400,- SEK är ju vad varje kvalitetskajak kostar numera

Utöver kajakåterförsäljare fanns Paddling och kanotförbundet på plats (bemannat av flera UPK kollegor), Friluftsfrämjandet och längst ute på ena flanken Qajaq Sverige. Latexgubbarna från Qajaq körde som vanligt sin uppvisning i grönlandsroll. Synd bara att deras speakerutrustning är lika gammal så de är själva, så man måste stå brevid om man skall höra något.
På vägen hem diskuterade vi hur många kajaker till man behöver. Ytterligare en är standardsvaret. I lördags var det en Skim Dex LC som lekbåt och en Epic Surfski när man har bråttom.

För min del är del begränsande faktorn att hitta förvaringsplats för flera kajaker. Ett problem som jag delar med många, i Uppsala är det nästan omöjligt att hitta plats för en kajak.

Kajakdagarna är ett bra arrangemang synd bara att Sjöfartsmuseet var stängt för ombyggnad , caféet där har de bästa mackorna på Djurgården.

Tyvärr glömde jag att ta med en riktig kamera, därför mobilbilderna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Genomskinligt skott, alternativt bara transparant och ljusisläppligt skott, är uppskattat för möjligheten at hitta bortpackade saker - eller bara för att se packningen bättre.

Jag skulle inte springa benen av mig för att greppa just en kajak med genomskinligt skott, men jag ser inga nackdelar med det. Jag har hört folk som just är lite extra nöjda... :) Det kostar knappast så mycket extra, ett gäng kronor extra i tillverkningskostnad?

Typ; varför inte?! :)
// Patric

lars kristian sa...

OK, då är det en mening med det. Det är enklare att titta in från sittbrunnen än att stoppa huvudet ner igenom packluckan