2007-05-20

Vitudden 2


Större delen av helgen har blåst bort. Vindprognoserna har varit tillförlitliga, kan tyvärr inte säga det om prognosen om regn på torsdag. Alla trodde det skulle bli skitväder, verkligheten var annorlunda molnigt några få regnskurar, varmt och svag vind. Skärgårdsturen blev inställd så det blev en runda på Ekoln istället.

Paddeln som fick sig en smäll i tisdags kan nog lagas, alternativt kan man köpa en halv. Men den har varit med ett tag så jag började titta efter en ersättare.
Alternativen var Vitudden 2 , Werner Shuna, , Ty Warp 8 och Robson Voyager. De tre sista har jag provat en del och tycker att de är OK. Bladet på Wernerpaddeln flexar lite i slutet av paddeldraget , skaftet på Robsonpadeln känns kallt.


Vitudden 2 skiljer sig en del från den förra Vitudden (som fortfarande kan levereras på beställning). Den är svart vilket är förkastligt ur säkerhetsynpunkt, bladet har lite smalare form inte lika mycket pizzaspadestuk som Vitudden. Dessutom har den ställbar skarvhylsa. Det som skiljer sig mest är att skaftet är runt inte ovalt som på den gamla Vitudden.

Eftersom jag nyligen har lagt ner ganska mycket pengar på en Epic Mid Wing tidigare i år, så fick det bli Vitudden 2 som ersätter den gamla Vitudden paddeln.

Så i lördags bar det iväg till Kanotcenter Östhammar. Och efter en stunds diskuterande inhandlades en Vitudden 2. Som vanligt med VKV får man ta viktuppgifterna med en nypa salt ,paddeln väger inte 850 gram utan 900 gram. Den känns välbyggd. Det blåste kuling så det var inte aktuellt att provpaddla på plats, skulle gärna tagit en sväng med en Seabird Design H2O men det får bli nästa gång.

Ikväll blev det dock dags för en provrunda på Ekoln och Fyrisån. Paddeln går mycket bra i vattnet och har bra bett när man tar i. Den är som gjord för hög paddelföring. Det runda skaftet vänjer man sig med ganska snabbt. Skulle det bli för mycket motvind så är det bara att förlänga paddeln och sänka paddelföringen.

Inga kommentarer: