2007-07-29

Medvind. Dag 5 Gangerøya – Gangarøya


Dags att utnyttja medvinden och ge oss iväg söderut mot Vega. Göran, Jens och Jag stack upp till Prestøya och fyllde på vatten innan vi stack iväg vid 1330 tiden (sovmorgon). Det dåliga onsdagsvädret lyste i sin frånvaro.

Nästan besvärligt varmt att paddla i medvind iklädd paddeljacka, paddelbyxor och Chotas. De sista luktar inte gott efter några dagar! Vi padlade via Skålvær, Buøyan, Skogsholmen och Kilvær.
Bytte paddel med Göran och tycker att Werner Little Dipper är en trevlig paddel, inte så stort blad men skonsam för axlarna. Det gick att pinna på i upp till 9 km/h med den.


På Skogsholmen träffade vi på ett gäng norska paddlare från Tromsø kajakklubb som hade varit ute i en och en halv vecka. De hade startat uppe vid Ørnes och paddlat i medvind hela vägen söderut för att avsluta i Brønnøysund och ta Hurtigrutten tillbaks. De imponerade med att ha mycket bra klädsel, nästa alla körde med torrdräkt.Landskapet söderut var helt annorlunda med massor av småöar, riktigt svårnavigerat. Vi slog upp tälten på sydsidan av Gangarøya. Vi fick några regnskurar på kvällen och natten.

25 km paddling, Middag köttbullar med potatismos och gräddsås

Inga kommentarer: