2007-07-29

Motvind. Dag 4 Likøyvær – Gangerøya

Planen var att vi skulle ut till Sandvær och vidare söderut till Solvær för att nå de ytterste delarna av skärgårdsområdet och nå nordliga delen av Vega Världsarv.


NO-vinden gjorde att vi fick zick-zacka oss mellan öarna och sedan ta i allt man kunde på överfarterna. Sandvær var inga problem att nå men där blev det stopp då vi räknade med att blåsten skulle bli för hård för hemvägen.På Sandvær finns det 30 året runt boende, de vi träffade på var väldigt pratsugna. De hade inte haft regn därute sedan början på maj.


Fika på bryggan innan vi gav oss österut mot Mansøya. Vi fick ta i allt man kunde på överfarterna.

På vissa överfarter mellan öarna kunde man traversera på forspaddlarvis bara vid att låta kajaken ligga snett mot vinden och tidvattenströmmen att paddla lagom mycket, riktigt kul!


Efter lunch när vi var som nordligast båste det nog 12 – 14 m/s vilket fick oss att söka skydd i ögruppen runt Husvær. Vi hittade en bra tältplats på sydspetsen av Gangerøya. Så länge man hade skydd från den kyliga nordosten var det ganska skönt att sitta ute.

21,1 km paddling. Middag pasta med gröna ärter, créme fraiche, torkad svamp och bacon (betydligt bättre än den surströmmingen med bäste för datum 2005 som vissa åt).

Inga kommentarer: