2008-05-25

Färnebofjärden

En hel helg med en halv paddel! Dvs ledartur med kanadensarepaddling i myggornas nationalpark.

Vilken skillnad mot förra helgen, nu var sommaren tillbaks när vi startade i Gysinge och gav oss iväg uppströms Dalälven in i Färnebofjärdens Nationalpark.

NO-vinden gav oss en bra skjuts så vi märkte inte så mycket att vi paddlade mot strömmen. Efter lunch fick vi upp hastigheten och vi ankom Sandön vid 16 tiden.

Sandön är nog Färnebofjärdens bästa tältplats, vindskydd, eldstäder och läckra sandstränder. Myggen hade inte kommit igång ännu så det blev en fantastisk kväll med mycket god mat.
Skönt att sova i tält, men vilket spektakel när fågelsången drog igång på morgonen, eller rättare sagt mitt på natten. Vid 03.48 var de igång och det var svårt att somna om.


Söndag morgon låg fjärdarna spegelblanka och efter att Curt hade gett oss instruktion i olika styrtag gav vi oss iväg mot nordost i fallen på väg ner mot Gysinge.


Skitkul att paddla kanadensare i strömmande vatten, men det krävs att samarbetet mellan paddlaren i fören och aktern fungerar. I sista delen av Sevedskvarnfallet missade vi ideallinjen lite grann och fick väldigt mycket vatten i kanoten när vi for igenom vågorna.

Inga kommentarer: