2008-05-18

Kolarmoraån

Idag blev det en rekognoseringsrunda på Kolarmoraån. Vanligtvis paddlar de flesta kanadensare på Kolarmoraån och tar två dagar på sig, men vi tog ett par inte alltför snabba kajaker (Valley Aquanaut Club) istället och avverkade sträcken från badplatsen i Vällen till bron vid Järinge på ca 4 timmar inklusive lyft, lunch och pauser.

Vädret var fortfarande dåligt på förmiddagen och det blåste ganska kraftig NO-vind och det gick vita gjess på Vällen. Det blåste så mycket att vi paddlade mer än vi kollade kartan och missade utloppet där Kolarmoraån startar. Efter å ha insett misstaget fick vi paddla tillbaks en liten bit och då dök skylten kanotled upp bakom ett buskage.Efter lyftet förbi dammen var det bara att paddla igenom skogslandskapet. Vattennivån var ganska hög så det var ingen risk att man skulle slå i paddeln i stenar och stockar. En del fågelliv var det, vi såg så många gråhegrar att vi slutade räkna dom.

Efter lunch vid vindskyddet i norra delen av Aspdalssjön blev sista delen av turen mest en transportsträcka genom vassbevuxna kanaler.

När vi tog upp kajakerna hade det även slutat regna och vi var nöjda med dagen. Det är trots allt bättre att paddla än att sitta inomhus och gräma sig över att vädret är dåligt.


Inga kommentarer: