2009-02-05

Upp och ner i Fyrishov


Inte mycket paddlat under januari om man bortser från inomhuspaddling i Fyrishovs klorblå vatten. UPKs träningar är ett bra workoutpass i kajak, först uppvärmning med pologänget därefter eskimåsvängövningar tills man blir alldeles snurrig i huvudet. Oansett så är det mycket roligare än roddmaskinen (kommer aldrig ikapp den där andra båten på displayen!)

Fyrishov är en bra träningsbassäng, även om vattnet är jättevarmt (27 grader) jämfört med vad vi normalt paddlar i utomhus så börjar man frysa efter en timme eller två. Kör med Nookie Softcore tröja men överväger byta till något i 1 mm neopren istället.

Denna veckan hade vi även första kurstillfället för vårens eskimåsvängkurs med 11 duktiga deltagare. Ryktet sprider sig att UPKs kurs är bra och det var glädjande att även några havspaddlare dök upp denna gången.

Kul att hjälpa till som instruktör och ett bra tillfälle för klubben att få inkomster.

Annars så håller vintern sitt järngrepp på alla vattenområden, is överallt så det verkar vara små utsikter för någon tur i havskajak den närmaste tiden, men det smids planer och görs program inför den kommande säsongen!

Inga kommentarer: