2009-12-04

Paddlings senaste nr

Tidningen Paddling har haft en ganska ojämn kvalitet vilket har resulterat i att jag slutade att prenumerera på den. Köpte dock senaste numret för att ha något att läsa på tåget igår.

Faktisk fanns det ett och annat att läsa denna gången. Statistikspecial är temat, det finns lite siffror om paddlingssverige, en del fakta och några gissningar. Kul att man tillhör den inre kärnan av paddlare som paddlar mer än 60 dagar om året ;-)

Siffrorna om Friluftsfrämjandets kanotaktiviteter är nog inte helt korrekta, enligt paddling finns det 340 kajakaktiviteter men man måste tänka på att det är en del lokalavdelningar som inte använder aktivitetsguiden ännu. Så antalet aktiviteter är nog mycket högre.

Utöver statistiken finns det test av flytvästar och två vattentäta kameror som är läsvärda. Kajaktesterna i Paddling har ibland fått lite kritik. Testet av Rockpool Alaw Bach följer samma principer som Paddlings tidigare tester. Man skulle kanske önska sig tester där man jämför kajaker inom samma kategori och där man uttalade sig mer om byggkvalitet m.m.

Artikeln ”Svenska kajaker – hur länge till?” var bra, får hoppas att en del av de mindre producenterna klarar sig, deras produkter är så mycket bättre än det de stora drakarna i branschen levererar. Nyckeln till överlevnad är nog nischade produkter.

Påståendet om att Sveriges kajakcentrum skulle ligga kring Pampas i Stockholm får man ta med en nypa salt. Sveriges kajakcentrum ligger nog på västkusten men det kan väl vara lite svårt att svälja för en tidning som ibland är lite väl Stockholmsfixerad ;-)

Kommer jag att köpa nästa nummer? Kanske, är intresserad att läsa testet av Trapper Royal.

3 kommentarer:

Bengt sa...

Stockholm är väldigt mycket i topp på alla fronter. Nästan alla de största klubbarna ligger i stan, 7 av 10!!!

lars kristian sa...

det bor ju mest folk också i stockholmsregionen så det kan ju vara en förklaring till att det är flest klubbar. Nu är ju paddling i Sverige lite mer än klubbar som håller på med slätvattenpaddling.

Tycker nog att västra Sverige har ett mer dynamiskt paddelmiljö med hög aktivitetsnivå t.ex. DKM+, Orust Runt, Stockenträffen, Friluftsfrämjandet Ljungskile m.m.

AndersH sa...

Håller med om att "Paddling" håller extremt ojämn kvalitet. Både text- och utseendemässigt kan man ibland få för sig att det är någon skoltidningsredaktion som varit i farten...

Dessutom blir det en lite osund personfixering på redaktionens kompisar. Det funkar som sagt i skoltidningen, men inte i en tidning som aspirerar på att tala för hela paddelsverige.