2013-03-09

Vildmarksmässan 2013

Om Vildmarksmässan och mässan Allt för sjön skall räknas som konjunkturindikatorer så ser det mörkt ut. Att båtbranschen har det tufft är ingen nyhet och det var färre utställare på Allt för sjön, vilket märktes tydligt uppe i C-hallen där tillbehörsutställarna fanns på plats.
Vildmarksmässan hade trängt ihop sig i B hallen på Älvsjömässan i år. Mässan domineras numera av diverse regionala turistsatsningar, korvförsäljare och tingel-tangel krängare. Terrängbilar, fyrhjuligar och motorsågar var ett annat inslag.
De få kajakföretag som fanns på plats var trängde in i ett litet hörn. Inte så mycket nyheter men Swima Sport hade en relativt stor monter och satsar även på en tryckt katalog. Nytt i år var kajaker från Sterling Kayaks som har blivit populära i USA då de används bl.a. av Hurricane Riders. Valley's playboat Gemini verkar intressant och den kommer också i Polyethylen senare under våren vilket kan vara bra om man vill hålla på med rockhopping. P & H's  nya Hammer, en vidareutveckling av Delphin är en likande båt.
Inte många producenter av friluftsutrustning fanns på mässan, undantagen var Bergans och Primus. De andra tycker kanske att Outnorth och Addnature visar upp det som behövs.
Nordic Kayaks hade alla tre surfskimodeller på plats . Breeze (längst ner) ny för året med packluckor fram och bak kan nog passa för en och annan lite längre paddling. I mitten ligger Nitro som är deras "värstingsurfski". Högst upp en Rapido 2.0 som är en uppdaterad version av Rapido. Nygamla (från 2012) färgschemat är snyggt.
Verkar vara bekvämt med fiskekajak. Breda och stabila farkoster med gott om förvaringsutrymmen men man misstänker att de är lite trögpaddlade.
Kajakspecialisten (Magnus Fischer) visade upp en ny version av roderpedalerna på VKV Magnus Fischer Edition. Numera är det hur enkelt som helst att ställa in fotstöd/roderpedaler. Verkar välbyggt och solid.


Inga kommentarer: