2009-07-28

Helgeland 2009 dag 5 Risøya - Lovund


Dags att dela upp gruppen, det går för långsamt med en så pass stor grupp som 14 paddlare. 7 av oss stack västerut, tyvärr lyckades jag inte övertala dem att gå mot Træna så det fick bli Lovund istället. De stora överfarterna ut mot Træna skrämmer nog några även om överfarten Nesøya – Lound, 15 km, inte är att leka med heller.I nästan obefintlig vind och kvalmig värme gav vi oss söderut mot Lovund efter å ha gått väster om Nesøya.


Långa överfarter är tråkiga, man sitter och ser på GPS’en hur den räknar ner antal meter kvar till målet. Andra räknade paddeltag. Det blev 20 km non-stop innan det var dags att gå iland och sträcka på fötterna.


Framme vid Lovund slog vi upp tälten på stranden innanför Alkøya. Här finns det gott om tältplatser, jag hade lockat med en fotbollsplan, men som Mikael sade detta är inte en fotbollsplan det är en yta stor som en olympiastadion.

1 kommentar:

Jan sjögren sa...

Härliga bilder. Vi var 3 grabbar från Borlänge som gjorde nästan samma tur ifjol. Vi gick ut till Traena och avslutade turen där.
Helt fantastisk paddel område.
Får nog bli en tur 2010 också.
/ Jan S