2009-07-28

Helgeland 2009 dag 7 Lovund – Kvitvær


Fåren verkade gilla våra kajaker, på morgonen låg hela flocken och sov brevid kajakerna. Vädret var grått och det var regn i luften. Vi paddlade inom Lovund för att fylla på nytt vatten eftersom vissa hade upptäckt att vattnet från Rödøya hade skumt mycket alger.


Sän gick vi via Oterøya och Gåsøya över till Sleneset, detta är ett ganska tråkigt område med massor av likadana öar. Det hela blev inte bättre av att vi körde ganska länge innan det var dags för lunch. Tur att vi hade med en tarp i alla fall eftersom det regnade ganska bra.


Vi tog en stopp på Sandvær. Detta är en grupp öar med orgasmiska sandstränder enligt de som känner till området. Lite svårt att bli sådär entusiastisk i ösregnet, men fint är det.


Kvitvær bjuder på nästan lika bra sandstränder och gått om tältplatser. Det slutade regna och det blev en fin kväll med trolska molnhattar på fjällen omkring.


Den andra gruppen skulle ha varit på Kvitvær men valde att stanna i Krongelvika på Onøya då de lyssnade för mycket på väderprognosen som en nojig seglare på Lurøya gav dem.

Inga kommentarer: