2008-09-01

Trekollánförstärkning

En lite stympad Trapper Dolphin i väntan på lagning

En av Friluftsfrämjandets Trapper Dolphin med skädda har tappat Trekollánförstärkningen i fören.
Så här skall fören se ut med Trekollánförstärkning

Trekollán är är ett ett gummimaterial med det vetenskapliga namnet polyuretan. Materialet har en rad goda egenskaper som gör det sällsynt lämpligt för ett helt spektrum av ändamål. Det tål extrema slitage, det är styvt men ändå elastiskt, och det är både olje-beständigt och väderbeständigt. Det som används som förstärkning på ytor som utsetts för mycket slitage. T.ex. används det till kölen på stridsbåt 90.

Trapper använde Trekollán material tidigare på Trapper K2 Marine (kustjägarkajaken) och på en specialserie av Trapper Dolphin med skädda som de byggde för Friluftsfrämjandet.

Vi har varit jättenöjda med våre ”Dophins” helt till kölen på den ena bara ramlade av. Det visade sig att Trapper inte hade Trekollánkölar i lager och rekommendationen var att bygga upp fören på ny med glasfiber och kevlar.

Så i kväll tog Lasse och jag tag i det hela och slipade ner området där Trekollánkölen satt och började bygga upp fören med glasfiber och polyester.

Lasse slipar rent kring den gamla infästningen för Trekollánförstärkningen

Första lagret med glasfiber


Fortsättning följer..

1 kommentar:

Anonym sa...

Trekollán är tyvärr inte uv-tåligt har vi märkt på vår stridsbåt. Materialet sitter även som avbärarlist och krackelerar hej vilt, under är den däremot perfekt.
www.stridsbat.se